Дайте екстра сила на растенията преди сеитба

Как вашите растения да имат по-добра кълняема енергия, дружно поникване, по-добро вкореняване и развитие на кореновата система? За постигане на това, те се нуждаят от богат източник на хранителни вещества. Биостимулаторът с естествен произход Екстра Форс ще ви помогне. Екстра Форс е универсален органичен тор, представляващ екстракт от компост /оборски тор и растителни отпадъци/.

Третирайте семената или разсада с Екстра Форс с цел: 

  • укрепване на кореновата система на растенията
  • ускоряване на техния метаболизъм
  • повишаване устойчивостта на растенията към стрес и подпомагане за бързото им възстановяване след стреса
  • повишаване устойчивостта на растенията към фитопатогени

Препоръчителната доза на Екстра Форс е 100 до 200 ml/100 kgсемена. При наличие на стресови фактори – градушка, измръзване, заболяване и др. се препоръчва доза от 200ml/dka. 

По-високото съдържание на основните органогенни елементи в Екстра Форс активизира процеса на обмяната на веществата и осигурява икономично използване на наличната влага. Освен това продуктът дава възможност на растенията да преодолеят физиологичните смущения в резултат на действието на неблагоприятните климатични условия – засушаване, градушка, рязко застудяване и др.

Освен чрез третиране на семена и разсад, Екстра Форс се прилага чрез листно пръскане и капково напояванепри всички селскостопански култури, отглеждани на открити площи и в култивационни съоръжения. 

Добавената стойност на продукта се изразява в повишаване добивите и качеството на произведената продукция: 

  • глутен и ДМГ в пшеницата
  • маслеността на слънчогледа, рапицата, лавандулата
  • протеина в царевицата
  • листната маса на растенията

Продуктът е подходящ както за биологично, така и за конвенционално земеделие. 

СЪВМЕСТИМОСТ

Екстра Форсе съвместим свсички пестициди и е желателно да се използва съвместно с тях, защото снижава стреса от прекия контакт на химичните вещества с растенията. При съвместното им използване, приготвянето на работния разтвор става в следния ред – първо се приготвя разтвора с пестицида и в него се прибавя необходимото количество концентрат Екстра Форс, непосредствено преди пръскането. 

Препоръка: Да се направи предварителен тест.

0

Разгледайте новия ни каталог