EXTRA FORCE Биостимулатор с комплексно действие при всички култури

Продуктът на „ Пестицид“ подхранва растенията и им помага бързо да преодолеят негативните последици от стресови фактори

Агр. Петър Кръстев

Нестабилната пролет се опитва да довърши това, което сухата есен не успя да постигне!Излизайки от зимата, зърнено-житни култури и рапицата изпитват стрес, причинен от неблагоприятните климатични фактори, характерни за този сезон. Към всичко това се добавят и химичните третирания, които напролет са част от грижите за посевите, насочени към контрол на плевелите, болестите и неприятелите в тях. Всичко това отслабва растенията, прави ги по-податливи на външни въздействия и води до негативни последици за зимните култури. Задейства се отрицателна верижна реакция: процентът на заболеваемост се увеличава, а оттам и разходите за продукти за растителна защита. И докато разходите се увеличават, често качеството и количеството на реколтата намаляват, тъй като отслабените растения губят производителност и носят загуби на земеделските производители. Ето защо през последните години агрономите обръщат все по-голямо внимание на своевременното преодоляване на стреса от растенията. Това се отнася както за зимните и пролетните полски култури, така и за многогодишните насаждения от овощни видове, които страдат от същите проблеми и губят от своята производителност. През пролетта на сезон 2021 подобни събития са по-актуални от всякога и изискват адекватна намеса от страна на земеделските производители.

Ключът за решаване на проблемите е в комплексния подход

Минимизиране на въздействието и последиците от стресовите фактори върху зимните култури е възможно чрез включването на специфични продукти в програмите за растителна защита и хранене. Те помагат на растенията безболезнено да преодолеят последиците от неблагоприятните условия, като едновременно с това им осигуряват и достъпни хранителни вещества. В тази връзка земеделските производители в България имат изключителната възможност да се възползват от приложението на специално разработено универсално средство – биостимулатора Extra Force на фирма „Пестицид“. 

Extra Force е със 100% естествен произход

Биостимулаторът Extra Force има 100% естествен произход, благодарение на което е абсолютно безопасен за приложение и лесноусвоим от растенията. Той съдържа максимален брой макро- и микроелементи в специално съотношение помежду им, което го прави продукт с изключително богата хранителна стойност. Това е една от причините, поради които Extra Force гарантирано повишава добивите от земеделските култури. 

Продуктът осигурява икономично използване на влагата

Високото съдържание на органогенни елементи в Extra Force активизира метаболитните процеси в растенията, с което им осигурява икономично използване на наличната влага. Всичко това дава на растенията възможност много по-лесно да преодолеят физиологични смущения, причинени от различни неблагоприятни абиотични фактори, – суша, градушка, резки температурни амплитуди, застудяване, жега и др.

Extra Force подобрява физиологичните процеси в растенията 

Със съдържащия се набор от подбрани макро- и микроелементи Еxtra Force осигурява балансирано хранене на растенията, което повишава тяхната устойчивост към фитопатогени чрез увеличаване на енергийния капацитет на листната маса и фотосинтезата. Укрепва кореновата им система и спомага за нейното по-добро развитие. Подобрената физиология на растенията повишава устойчивостта им към стресови условия – суша, резки температурни промени, неблагоприятен ефект от пестициди, и води до бързо възстановяване след тяхното въздействие. 

Extra Force повишава качеството на продукцията

Освен добивите, биостимулаторът Extra Force повишава  и качеството на произведената продукция, изразяващо се при различните култури в следните показатели:

– глутен и ДМГ в пшеницата;

– масленост на слънчогледа, рапицата, лавандулата;

– протеин в царевицата;

– листна маса на растенията. 

Extra Force е подходящ за различни начини на приложение

  • Листно приложение

Приложен чрез листата, Extra Force снабдява растенията с органичен тор по време на активния вегетативен растеж, по време на цъфтежа и плододаването. По този начин продуктът осигурява по-високи добиви и по-високо качество на произведената продукция. Extra Force катализира растежните  процеси в растенията, като увеличава енергийния капацитет на листната маса и фотосинтезата. Препоръчителната доза е 100 – 200 мл/дка в зависимост от схемата на торене.

  • Почвено приложение 

Почвеното приложение на Extra Force се препоръчва при зеленчуци, овощни култури, цветя и декоративни храсти. Използването му стимулира растежа на корените и подобрява усвояването на хранителните елементи, повишава добивите. Укрепва кореновата система и ускорява метаболитните процеси. Препоръчителната доза е 1–3 л/дка в зависимост от схемите на торене (поливане), разпределена в рамките на вегетацията.

  • За бързо преодоляване на стресови фактори

Extra Force е продукт, който помага на растения, претърпели негативно въздействие от стресови фактори, бързо да преодолеят последствията и да нормализират растежа и развитието си. Подходящ е за третиране след градушка, измръзване, заболявания и др., с препоръчителна доза от 200 мл/дка. Extra Force може да се прилага при всички земеделски култури чрез листно пръскане, капково напояване, третиране на семена и разсад. Биостимулаторът е  съвместим с всички пестициди, които се използват при отглеждане на земеделските култури. Съвместното му приложение с тях осигурява максимално намаляване на стреса от прекия контакт на химичните вещества с растенията.

0

Разгледайте новия ни каталог