EXTRA FORCE – УНИКАЛНИЯТ БИОСТИМУЛАТОР ЗА ИМУНИТЕТ И ВИСОК ДОБИВ

Нашите уникални течни биостимулатори съдържат пълен набор от органогенни елементи: въглерод, кислород, водород, азот, фосфор, сяра, магнезий и функционални: калий, калций, молибден, манган, бор и желязо. Приложени в съответните фази, когато растението има най-голяма нужда  от отделните елементи, те  допринасят за по-доброто развитие , имунитет и разбира се– качествен и висок добив.

Продуктите, които ние от „Пестицид“  създадохме и предлагаме на пазара,  са добре познатият Extra Force, Групата Зиновий:  Зиновий Гранд, Зиновий Грийн, Зиновий Трипъл, Зиновий Дубъл, Зиновий Ойл, Зиновий Корн , а също така Гурий, Алитий, Азарий и Ермей.  

Предимството на нашите продукти е това,  че като органични компоненти,  те се възприемат много лесно и  бързо – листно,  чрез капково напояване, или  чрез третиране на семена и имат бърз инициален  ефект.  Приложени листно, още   след 3-4 дни се забелязват първите ефекти от третирането.   

През годините на изследвания и опити отчитаме най-различни резултати при отделните култури, като за миналата година постигнахме разлика в добивите до 140 кг зърно  от дка. При пшеница, царевица и слънчоглед,   когато растението наистина има нужда от даден микроелемент, ако е  подаден  навреме, преносът в самото растение става бързо, безпроблемно и  резултатът е много добър.   Ето това е нещо уникално, което почти не се среща при другите продукти, които съдържат например  само два или три компонента. Разликата с нашите биостимулатори е това, че те  съдържат всички елементи в органична форма  и чрез приложение задоволяваме напълно нуждата на растението.   Често на полеви условия е трудно да определим  кой макро- или микроелемент липсва. Много често се налага използването на лабораторни тестове.  Затова в нашите продукти сме обединили всички  необходими елементи, за да може лесно и бързо да достигнем и задоволим нуждата на растението.

Храненето на растенията  се извършва основно чрез корена, но голям процент от хранителните вещества постъпват и извънкореново –  чрез  листното приложение. Използването на течни биостимулатори като листно приложение позволява достигане по най-бързия начин  на липсващите елементи без влагане на енергия.

Органичният произход на нашите продукти позволява още по-бързо проникване през кутикулата на листата, по-добро разпределение и усвояване от растението. Това е жизненоважно, особено  при първите третирания, които ще започнат скоро при пшениците. След продължителните  студени дни  и ветровито време,  пшениците са доста изтощени към момента. На доста места предстоят и азотните подхранвания, но там посевите  минават доста по-дълъг процес на денитрификация на азота и преобразуването му в достъпна форма, която растенията могат да усвоят.  Много по-бързо и лесно,  без използване на енергия от страна на растението,   можем да подадем  на житните посеви така необходимия азот  сега  –  чрез листните биостимулатори.

При пшеницата най-критичен е моментът на  встъпване във вегетация през пролетта, когато има изключително голяма нужда от азот,  а също  и от  сяра, защото тя спомага за допълнителното усвояване и разпределяне на азота. При царевицата критична фаза по отношение на фосфор и цинк  е фазата трети до пети лист, когато,  ако и атмосферните условия са по-сурови и е по-хладно, липсата на тези елементи се задълбочава и царевицата буквално не се развива през този етап.

При слънчогледа критичен момент за наличието на всички основни  органогенни и функционални елементи е фазата “Начало на бутонизация“,  когато редица микроелементи –  главно бор и молибден,   са от най-съществено значение преди културата  да встъпи в цъфтеж.

При рапицата критичните фази са встъпване във вегетация  още от началото на пролетта, когато  основните елементи,  от които растенията  имат  най-голяма нужда,  отново  са азот, бор и  молибден  –  отговорен за бързото и правилно разнасяне на микроелемента бор в цялото растение.

По време на своята вегетация растенията попадат много често в ситуация на стрес от атмосферни условия, погрешно приложен хербицид  или в различна доза и други  фактори – силно слънцегреене, високи температури. Тези моменти са много критични и неизбежно водят до сериозна редукция на получените добиви. Точно по време на тези критични фази е необходимо растението по най-бързия начин да бъде изведено от ситуацията на стрес. Той  може да бъде породен и  от блокиране на даден макро- или микроелемент. Затова  при навременното  му набавяне растението много бързо излиза от състоянието на стрес.

Много често през последните години се случва  на по-късен етап, в края на пролетта, да има изключително ниски температури,  които водят до силно измръзване на голяма част от културите. Това е също много стресова ситуация за растенията. Продуктите от нашата гама изключително  успешно влияят точно върху имунитета и издържливостта на  растенията  при редица стресови фактори. Приложени преди стресовия фактор, те  повишават устойчивостта благодарение съдържанието на биологично активни вещества, хумусни, флуварни киселини и пълния набор от макро- и микроелементи , които допринасят за изграждането на траен имунитет на растението. Ние не знаем кога точно ще падне много тежка слана или  ще има силно слънцегреене, съпроводено с много силен вятър – ветровата ерозия също през последните години се появява доста често, която също много стресира растенията, особено в момент, когато те са малки и крехки. В такива случаи е  възможно няколко дни след стресовия фактор  да приложим течния биостимулатор, за да изведем растението успешно от стресовата ситуация.

 EXTRA FORCE може да се използва както за третиране на семена,  така и листно,  като   поливка чрез капково напояване или фертигация на културите. Той  снабдява растението с всички необходими елементи и  е изцяло с органичен произход.  EXTRA FORCE е приложим в пшеница, царевица, слънчоглед, рапица, лавандула и други етерично-маслени култури,  като снабдява културите с необходимите бор, магнезий, манган, цинк, азот, фосфор, калий и други елементи.  Продуктът може да се прилага по всяко време на вегетацията в доза 200 мл на декар,  а за третиране на семена дозата е 200 мл на 100 кг семена. При  житни култури дозата е от 150 до 200 мл на дка. Приложен през есента,  заедно с инсектицид,  ако се налага борба с житните мухи или други неприятели, EXTRA FORCE  спомага  за изграждането на траен имунитет и по-доброто  презимуване на зърнено-житните култури. Приложен напролет, доставя по най-бързия и лесен начин азот, фосфор и всички останали необходими елементи,  за да може растението бързо и здраво да влезе във вегетация след зимния покой.    В зеленчукопроизводството при  капково напояване и  при хидропонни култури EXTRA FORCE доказа своите качества поради факта,  че е с органичен състав и съдържа всички необходими  органогенни и функционални елементи за специфичните нужди на растенията.

0

Разгледайте новия ни каталог